Competitie jeugd

 

Kinderen kunnen op jonge leeftijd op een leuke manier kennismaken met het spelen van wedstrijden. De KNLTB biedt het tennisprogramma ‘Tenniskids’ aan voor kinderen t/m 12 jaar. Op een uitdagende manier leren de kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij ‘Tenniskids’.

Bij de NTV worden de kinderen onderverdeeld in vier kleuren. Rood t/m 9 jaar, Oranje  t/m 11 jaar, Groen t/m 12 jaar en Geel t/m 14 en t/m 17 jaar.

Rood speelt ‘World Tour’ en Oranje speelt ‘Oranje competitie’. De ‘World Tour’ en ‘Oranje competitie’ bestaat uit dertien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. 

Groen en Geel spelen op zondag voorjaars- en najaarscompetitie. Deze competitie bestaat uit zeven speelmomenten in de maanden april, mei en juni en zeven speelmomenten in september en oktober. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. Meisjes, jongens en gemengd. 

Voor verdere informatie: Tenniskids.nl

Alle jeugdleden van Runa vragen we ruim voor voor aanvang van iedere competitie of ze mee willen spelen. Hiervan krijgen ze automatisch bericht.