Korte uitleg KNLTB Club app

Hieronder een uitleg over de belangrijkste functies van de KNLTB Club app voor dagelijks gebruik. Wil je meer weten vraag dan iemand van het bestuur of een maatje.

Installeren

Het is nog nooit zo makkelijk geweest op up to date te blijven met Runa, banen te reserveren en competitie uitslagen te bekijken. In deze handleiding wordt er uitgelegd hoe je deze acties kan doen. Allereerst dien je de app te downloaden op je telefoon of tablet. Dit kun je doen in de App Store of via Google Play. Zodra je de app hebt gedownload, zoek je op Runa via de zoekfunctie en kan je inloggen. 

Inloggen

Nadat je Runa hebt geselecteerd, krijg je het inlogscherm. Hier kan je inloggen met je clublidnummer. Je clublidnummer staat op het gegeven pasje van de club of kun je opvragen bij de ledenadministrateur.

Wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord of ben je hem vergeten? Deze kun je aanpassen/aanvragen door ‘reset mijn wachtwoord’ te selecteren. Je dient in dat scherm je clublidnummer in te vullen, er wordt een e-mail verstuurd naar het e-mailadres dat daar aan gekoppeld is. Komt er geen mail binnen? Vraag aan de ledenadministratie of ze het juiste e-mailadres hebben, maar kijk eerst even in je spam-inbox. 

 

Baan reserveren

Vanuit de ClubApp kan je van te voren een baan reserveren. Ga naar het menu 'spelen' via de onderste balk. Klik daarna rechtsboven op 'baan reserveren'. Allereerst zie je een overzicht van alle banen en reserveringen van dit moment.

Via het kalendericoontje helemaal rechtsboven kun je de datum selecteren. Als er een rondje staat met een streep, dan kan de baan niet gereserveerd worden. Het plusje betekent dat je die tijd wel een reservering kan maken. Zodra je hier op klikt, kom je in de volgende pagina waar je alle informatie kan invullen. Door op ‘speler toevoegen’ te klikken, kan je in de ledenlijst zoeken naar een speler of kan je kiezen uit één van jouw tennismaatjes. 

 

Diensten ruilen

Je krijgt via e-mail bericht over je diensten, hierin staat ook wie de hoofddienst heeft en waar je eventueel een sleutel moet halen. Mocht je toevallig niet kunnen dan vragen we je om zelf onderling te ruilen. Om te kijken met wie je kunt ruilen, kun je in de Club app kijken. Via het menu Club onderin de balk ga je naar Diensten boven in het scherm. Je ziet hier alle data waarop diensten zijn ingepland.

Selecteer een datum wanneer jij je dienst zou willen doen. Je ziet dan de naam van een persoon (of personen) die die dag een dienst heeft. Neem dan zelf contact op om te ruilen en geef aan de hoofddienst door dat je geruild hebt. Heb je geen gegevens van die persoon, vraag dan de hoofddienst om hulp.

 

 

Club informatie

Het laatste nieuws en de agenda vind je ook via het menu Club (onderste balk). Daarna kun je boven in het scherm voor Nieuws of Agenda kiezen. Zo blijf je altijd op de hoogte!

 

Competitie 

Ga naar het menu Spelen onder in de balk, klik daarna op Wedstrijden boven in het scherm. Je kunt dan kiezen voor verschillende competities. Zoek je de KNLTB competitiewedstrijden ga dan naar Clubteams. Kies dan de competitie (voorjaar of najaar) en alle Runa teams komen in beeld.

Door weer op jouw team te klikken krijg je de stand te zien. Voor kalender en gespeelde wedstrijden ga je boven in het scherm naar Kalender of Resultaten.